Окачени фасади и зимни градини

Фасадата е елемент, изграден от вертикални и хоризонтални взаимно свързани алуминиеви профили, монтирани към основното тяло. Тя представлява лека, непрекъсната обвивка на сградата, която изпълнява функциите на нормална стена, без да утежнява строителната конструкция, като осигурява повече приток на светлина и простор на помещенията. Във фасадната конструкция могат да бъдат вградени различни елементи за отваряемост, в зависимост от конкретните изисквания.

Окачената фасада дава възможност да се постигнат различни форми с яснота и точност на линиите, а също  така има добри звуко- и топлоизолационни свойства, което я прави предпочитан избор на всеки проектант и архитект. Зимната градина е модерно решение за желаещите да направят оригинален акцент на своето жилище. От остъкляването на балкона в апартамента, до изграждането на красиво помещение в къщата – възможностите са неограничени! При направата на окачени фасади и зимни градини ние използваме фасадната система на Etem E-85, Alumil M6 (окачени фасади) и Alumil М10800 (зимни градини) – функционални системи, позволяващи изпълнение както на вертикални фасади, така и на покриви, куполи, атриуми, пирамиди и др. Системите притежават отлични геометрични характеристики, маскимална структурна стабилност  при минимално тегло на профилите и перфектно дрениране чрез отводняване.

дограма за зимна градина        дограма за зимна градина          дограма за фасада

 

Окачена стъклена фасада Alumil Solar Standart Alutherm M6

фасада, дограмаПродуктовата линия на Алумил М6 предлага разнообразни решения за изграждане на стъклени фасади с видими по хоризонтал и вертикал профили ( капачкова фасада ). Има възможност за изграждане на фасади без видими външни елементи ( структурна фасада ), както и комбинацията между нея и капачковата фасада. Системата умело се комбинира със серията Alumil M11000 Alutherm plus, когато се изисква вграждането на прозорци и врати в конструкцията.

- Конструктивна ширина на хоризонтални и вертикални елементи – 55 мм;

- Коефициент на топлоизолация Uf = 1,5 W/m2K;

- Богат избор на цветова гама – всички цветове RAL – каталог, дървесни декори от палитрата на Alumil;

- Сертифицирана от института IFT ROSENHEIM.

 

 

Фасадна обшивка от алуминиеви композитни панели Alumil J.Bond

дограма, фасадаАлуминиевите композитни панели представляват сърцевина от полиетилен с дебелина 3мм, разположено между два алуминиеви листа, покрити със смола с изключително висока устойчивост (PVDF). Благодарение на своите характеристики алуминиевите композитни панели са идеален избор на строители и архитекти за много интериорни и екстериорни решения.

- Дебелина – 4 мм;

- Ширина и дължина на листа : 1250мм/3200мм;

- Цветовете, които се предлагат са : сребърен металик, шампанско металик, бронзов металик, металик опушено сребро, сив металик, перлено бяло, бяло слонова кост, сиво, синьо, бордо, жилто Alumil, зелено.

 

 

Слънцезащитна система Alumil M5600 Solar Protection

дограма, алуминиева дограмаТази система предлага модерен изглед на фасадите, както на административни, индустриални и жилищни сгради. Освен за основната си функция за слънцезащита М5600 е добро решение за скриванто на външни климатични и улукови инсталации по фасадите на сградите. Слънцезащитните жалузи са с разнообразни конструктивни и естетически характеристики, избор на подвижни и неподвижни ламели. Системата умело се съчетава със системата Alumil Solar Standart Alutherm M6.

- Композитни жалузи с ширина от 320мм – 820мм;

- Унифицирани жалузи с ширина от 100мм до 30мм;

- Възможност на различни комбинации с неподвижни и подвижни елементи;

- Богат избор на цветова гама – всички цветове RAL – каталог, дървесни декори от палитрата на Alumil.

 

Вентилируеми керамични фасади Alumil Cladding

алуминиева дограмаСистемата се характеризира с различни начини на монтаж с видими и скрити крепежни елементи на керамичните плочки. Зад конструкцията може да бъде вградена минерална или каменна вата с хидроизолация. Системата позволява използването на керамични плочи на фирма Agrob Buchtal, които се характеризират с разнообразие на размери и цветове, което допринаса за модерния и екстравагантен вид на сградите.