Стъклени витрини

Все по-популярни стават стъклените витрини в съвременното строителство и интериорен дизайн, заради тяхната функционалност, отлична визия и високо качество. Монтирани на административна или жилищна сграда, те придават елегантност и стил на фасадата, а използвани за интериорно преграждане ще създадат интересен акцент на всяко помещение. Стъклените витрини се изработват от флоатно стъкло с дебелина от 8 мм до 12 мм, а стъклените врати – от закалено стъкло (значително по-здраво от обикновеното) с дебелина от 8 мм до 12 мм. Стъклата могат да бъдат в различни цветове, изцяло или частично матирани.

Закаляването на стъклото се получава чрез допълнителна обработка, което увеличава якостните му качества. Витрина от такова стъкло при чупене се разпада на много малки частици, което намалява до минимум възможността от поражения.

Триплексът е много добър избор за изработване на стъклена витрина, заради отличните си качества и красива визия. Допълнителната му якост се получава чрез слепването на няколко флоатни стъкла с пластмасов слой (обикновено от PVB).

Закалените и триплексовите стъкла са в групата на безопасните стъкла.

Матирането на стъклата позволява да се направят различни детайли, надписи и орнаменти върху стъклото. При процеса на матирането се постига млечно белият цвят на стъклото. Ефект може да се получи и чрез самозалепващо  се фолио.

Витрините могат да бъдат изработени  в комбинация от неотваряеми части и стъклени врати, които да са единични или двойни, което увеличава функционалността им. Използваният обков DMD и Dorma, Ви гарантира безпроблемна експлоатация.

За по-прецизен монтаж може да се наложи поставяне на “черна каса”. Тя представлява метална рамка с размери 20/40 мм или друг размер и се използва за нивелиране на отвора, което е от голямо значение при монтажа на стъклените врати и витрини.

Алуминиевият профил може да бъде прахово боядисан в различни цветове по RAL, както и дървесни имитации.

стъклени витрини  стъклени витрини   стъклени витрини  и дограма  дограма и стъклени витрини