Стъклопакети

стъклопакети за дограмаБлагодарение на технологичния напредък постигнат през последните 30 години, стъклото се превърна в изключително важен строителен материал. Все по-големи пространства от сградите в днешно време са остъклени. За това както  изборът на качествен профил за дограма, така и  подходящо стъкло е много важен. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид:

Слънцезащита
Слънчевата енергия е приятна и полезна, но в сградите тя е източник на нежелана топлина и дразнещи отблясъци. За намаляване на нежеланата слънчева светлинна и топлинна енергия, обикновено се използва слънцезащитно стъкло Planibel color, което е оцветено  в масата си  в различни цветове -синьо, сиво, зелено, кафяво и други или стъкло с модифицирано покритие (рефлексно стъкло), т.н. STOPSOL -отразяващо светлината стъкло.

Шумоизолация
Нуждата да се ограничи шума, който идва отвън означава, че стъклото трябва да може да отделя и изолира вътрешното пространство на сградата. Основните фактори, които влияят за преминаването на звука, са стъклопакетът и начинът, по който той е закрепен. Най-често за по-добра шумоизолация се използва стъклопакет, съставен от стъкла с различна дебелина – например 6мм. + 4мм., или стъклопакет съставен от три стъкла. При екстремни нива на шум се използват специални стъкла – т.н. STRATOFONE – представляват ламинирани стъкла (триплекс) с акустично фолио между тях, които помагат за изолиране на до 40 dB. от шума отвъд пределите на сградата. 

Топлоизолация
По-добра топлоизолация се постига чрез стъкло, съставено от няколко слоя, използването на инертни газове в стъклопакети и стъкла със специални нискоемисийни покрития – например Planibel Energy; Четири сезона; Ка – стъкло. Изключително важен показател за подобряване на топлоизолацията е влагането на правилна комбинация от модифицирани стъкла в стъклопакета.

Механична якост
Стъклото е подложено на различни видове натоварвания, които могат да предизвикат пукнатини или дори да го счупят. Тъй като всяко натоварване има различно въздействие върху стъклото и се изчислява по различна формула, важно е предварително да се знае на какви натоварвания ще бъде подложено, за да да се избере най-подходящото за целта.

Външен вид
Когато става въпрос за външния вид имаме предвид цвета на стъклото. Благодарение на различните производствени процеси, стъклото може да бъде произвеждано в различни цветове. Когато комбинираме оцветени в масата си стъкла или пък използваме стъклопакет с различни стъкла, цветът на стъклото може да се променя. Основните разцветки се получават посредством комбинирането на цвета на основата на стъклото и метални сплави. Така се получават сребърни, сини, сиви, кафяви, зелени и синьо-зелени стъкла, които се използват основно при изграждането на стъклени фасади.

Лукспласт Ви предлага широка гама от стъкла, производство на AGC (GLAVERBEL),  подходящи за всяко изложение и осигуряващи максимален комфорт през всеки сезон.

Важните критерии при избора на стъкла са:

-ниският коефициент на топлопреминаване – колкото по-нисък е той,толкова по-малко топлина губим през стъклото;

-ниският соларен фактор – отговорен за охлаждане на помещението през топлите летни месеци,посредством отблъскването на  слънчевата топлина навън от помещението;

-светло пропускливостта – високия процент осигурява повече светлина в помещението.

 За да получите един завършен, изключително качествен прозорец, бихме Ви препоръчали следните стъклопакети:

- Planibel Energy/Бяло с Аргон е стъклопакет, изцяло ориентиран към изискванията за енергоефективен продукт – ниският коефициент на топлопреминаване Ug= 1.0  W/m2K и соларният фактор SF= 42% са предпоставки за намаляване на разходите за отопление и климатизация. Energy стъклото има много предимства – висока светлопропускливост, голям термален комфорт – и през лятото и през зимата. Използвайки това стъкло, Вие значително намалявате разходите за климатизация и отопление на помещението. Благодарение на своето ултра тънко двойно покритие от сребърни сплави стъклото Energy отблъсква слънчевата топлина навън от помещението. В същия момент Energy стъклото задържа създадената вътрешна топлина от отоплителните уреди. По този начин получавате допълнителна изолация, като това намалява раходите Ви за отопление с до 70% спямо стандартните стъклопакети, съставени от обикновени стъкла.

- Стъклопакет Бяло/Четири сезона в комбинация с газ Аргон ще Ви осигури ниски нива на топлопроводимост Ug= 1.0  W/m2K, соларен фактор SF= 50%, високи нива на светло пропускливост и неутрална визия – идеалният избор, ако целите максимални ползи от генерираната топлина и по-лесно охлаждане на помещението, съответно и по-ниски разходи за климатизация. Четири сезона е стъкло с меко покритие, което предлага най-добрата изолация в своя клас. С коефициента си на топлоизолация Ug= 1.0  W/m2K, стъклото Четири сезона намалява с 10% топлинните загуби през стъклопакета спрямо стандартните нискоемисийни стъкла. Стъклото Четири сезона предлага и изключително добра соларна защита – SF = 50%. Стъклопакетите, изработени със стъкла Четири сезона се отличават с отличен термален комфорт и приятна визия.

- Стъклопакет Бяло/Ка в комбинация с газ Аргон Ви осигурява отлична топлоизолация – Ug= 1.1  W/mK, значително улавяне на слънчева топлина –  соларен фактор SF= 61% , високо светло преминаване – LT=78%. Planibel Top N е стъкло с меко покритие, което предлага отлична топлоизолация (Ug) и ефективна енергийна печалба.

Ка -стъклото осигурява :

  • Отлична топлоизолация (Ug = 1,1 W/m2K в стъклопакет с 90% аргон)
  • неутрален външен вид
  • висока пропускливост на светлина
  • ниска отразяваща способност

 

 

стъклени фасади        стъклени фасади и дограма    фасади от стъкло