Нова ПВЦ дограма – как да ограничим шума?

Нова ПВЦ дограмаВзели ли сме решение за смяна на дограма в дома си. Един от най-важните критерии е шумоизолацията, тъй-като в съвременното градско ежедневие източниците на шум  са много и от най-различно естество. Какво е важно да знаем в този случай:

- Качествените PVC профили за дограма с 5 и 6 – камери са предпоставка за задържане на топлината в помещението и за  редуциране на външния шум. Лукспласт изработва Вашата нова ПВЦ дограма с профили на Кьомерлинг – клас А с дебелина на външните стени 3 мм.

- Много съществено влияние за добрата звукоизолация има стъклопакетът – правилният подбор  и дебелината на стъклата от които е изграден. Съществено ограничаване на шума се постига със стъклопакет съставен от 3 стъкла с различна дебелина и с две естествени въздушни камери.

стъклопакет за дограма При екстремни изисквания за звукоизолация е необходимо използването на специални ламинирани стъкла  -триплекс – представляват две или повече слепени едно към друго стъкла с акустично фолио между тях, които спомагат за изолиране на външния шум с до 40 dB