Златни правила при избора на дограма

1. Избор на фирма – многообразието от фирми, предлагащи дограма, прави избора на „точната фирма” много труден, продължителен и понякога досаден процес. Как да изберем подходящата фирма? Реклами – всички са много или малко еднакви; интернет – често мненията и отзивите във форумите се манипулират от некоректни фирми. Като че ли опита на наши близки и познати е най-точният критерий – но дали можем да му се доверим на 100%?

- Започнете от фирмите за дограма, предлагащи качествени и реномирани марки профили. В интернет сайтовете на сериозните доставчици на профили за PVC дограма често има раздел с информация за фирмите – производители на дограма с техните профилни системи в съответната страна – пример www.koemmerling.bg.

- Изпратете online запитване за оферта към избраните фирми, а също така може да се обадите по телефона или да отидете на място в офиса на фирмата за оферта и консултация. Има множество критерии, които биха Ви дали начална индикация за фирмата – време за обработка, пригледност и яснота на офертата, отзивчивост и приветливост на консултантите, готовност да Ви поднесат пълна и изчерпателна информация относно предлаганите продукти и услуги, готовност да Ви предложат оптималния за Вас вариант и др.

- След направения първоначален избор би било добре да се осведомите за начина на работа на съответната фирма – вземане на точни размери, сключване на договори, срок за доставка и монтаж, гаранционни срокове и следгаранционно обслужване – изисквайте ясни, точни и равнопоставени условия и за двете страни по сделката. Приемането на такива от страна на фирмата за дограма би Ви дала индикация за коректност и отговорност към своите клиенти.

2. Профил – преценете и сравнете внимателно многообразието от марки профили за дограма на пазара. Не правете компромиси с качеството на профила за PVC дограма, тъй като сериозните доставчици непрекъснато влагат ресурси и средства за развойна дейност, повишаване на качеството и удължаване на живота на своите продукти. Вашата дограма ще Ви служи дълги години напред и именно затова е необходимо да се доверите на сигурна, надеждна и качествена марка профили за PVC дограма със завоювано име и място на пазара и доказано гаранционно обслужване.

3. Стъклопакет – не подминавайте като нещо маловажно избора на подходящ вид стъклопакети за новата дограма. Възползвайте се от новостите в бързо развиващия се сектор на производство на стъкла с различно покритие взависимост от търсения ефект. Съчетанието на качествена PVC дограма със стъклопакет, изработен от  2 или повече специални стъкла, ще увеличи неимоверно ползите за обитателите на жилището. Информирайте се внимателно за характеристиките и качествата на различните стъклопакети за ПВЦ дограма и изберете стъклопакет, който точно отговаря на Вашите нужди – топлозащита, климатизация, приток на повече светлина, шумозащита, по-висока степен на сигурност или друго. Тук е огромна ролята на консултанта на фирмата, която сте избрали за доставчик на Вашата дограма – важно е той да бъде информиран за всички особености във Вашия дом и да Ви предложи най-подходящата комбинация от стъкла.

4. Обков за дограма – в днешно време съществуват много възможности за различно кофигуриране на отварянето и проветрението на новата дограма. Освен стандартното хоризонтално и вертикално (за проветрение) отваряне, съществуват множество варианти на плъзгащо се отваряне – конвенционално или плъзгане с повдигане; възможности за монтаж на скрит обков (при който не се виждат пантите на ПВЦ дограмата); т.нар. паралелно отваряне, което осигурява лек процеп на затворения прозорец за циркулацията на въздух; множество различни степени на допълнителни точки на заключване с цел повишаване на сигурността и други.

Ако имате интерес  към нашата дограма прочетете повече !